Home / МАМА / Избираме детска количка

Избираме детска количка

Вече е дошъл редът да избирате детска количка. Вие сте най-щастливите хора, защото се е случило нещо удивително, станали сте родители. Ето, че настъпи моментът, в който трябва да решите каква детска количка да си закупите. Не забравяйте, че след появата на бебето тя ще е вашия верен приятел. Спрете се на такава, която ще е удобна както на вас, така и на малкото човече.
В зависимост от сезона, в който се е родило детето ви, детските колички се разделят на летни и комбинирани. Има и друг критерий, по който се разграничават. Дали са на три или четири колела.
Предимството на летните детски колички е, че са леки. Безпроблемно се сгъват, лесно се приберат в автомобил или се носят на ръка. В тях бебето се чувства по-спокойно, защото не е изолирано от околния свят. Свободно наблюдава всичко наоколо и има досег до него. Вярно е, че не са стабилни и не могат да предпазят от дъжд, но за това пък са на лице изобилие от красиви модели.
Много трябва да внимавате в избора на комбинирана детска количка. Хубаво е да е съобразена с размерите на асансьора, автомобила, багажника на колата и т.н. Те са по-тежки от предходните, но за сметка на това притежават стабилност и здравина. На шасито, което имат може да се постави както столче за кола, така летен и зимен кош.
Детските колички с три колелета са много по-маневрени. Като минус може да се отбележи липсата на устойчивост за разлика от тези с четири. Остава да обърнем внимание на колелата, изберете си количка с по-големи. Питате защо? Защото само тя би издържала на неравностите и дупките по пътищата. Как ще се справите с големите и стръмни баири ако имате само една спирачка? Подберете такава с две. Едната е за наклон, а другата контролира подвижността й.
Каквото решение да вземете за детска количка не забравяйте, че цената и марката не са по-важни от сигурността и комфорта на вашето дете!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top