Home / ИНТИМНО / Колко е важен сексът за една връзка?
Колко е важен сексът за една връзка?

Колко е важен сексът за една връзка?

Надценяван или подценяван е сексът в една връзка?

Много хора смятат, че сексът е надценяван в една връзка. Трябва да кажем обаче, че точно неговата липса води до разрив в отношенията. Той е свързващата част с партньора, естествено продължение на любовта и скъпоценно време, през което сме истински заедно.

секс

Колко е важен сексът за една връзка

Колко важен е сексът в една връзка?

Сексът ни осигурява интимност, която укрепва отношенията, създава доверие помежду ни и ни прави близки. Сексуалната химия противодейства на рутината, която неминуемо идва с времето. Има ли привличане, ще има и желание в спалнята.

Сексът ни предпазва от стрес: Кой не иска да се прибере у дома след дълъг стресиращ и напрегнат ден и да се озове в прегръдките на любимия човек? Това е един чудесен начин да възстановим енергията си и да забравим за проблемите. Хората с редовен сексуален живот реагират по-устойчиво на стреса и това не е случайно.

Сексът е ключът към дълголетието: Един оргазъм на ден и ще ходите по-рядко на лекар, твърдят учените. За оптимални ползи за здравето си осигурявайте разтърсващи изживявания на всеки 24 часа. Редовните ласки в спалнята намаляват риска от рак, остеопороза, затлъстяване.

Сексът е идеалният спорт, който ни носи самочувствие и ни помага да се грижим за фигурата си.

Тези ползи от креватната гимнастика съвсем не са изчерпателни. Какво се получава обаче, когато сексът липсва в една връзка? Неминуемо идва отчуждението, студенината в отношенията, съмненията дали не ни изневеряват, натрупване на напрежение и други негативни емоции. Трябва да отбележим и че тази липса се отразява по-сериозно на мъжете, отколкото на жените.

Сексът е необходим във всяка една връзка, защото сближава повече от всичко друго. Заблуда е да мислим, че той е надценяван. Да, съвсем не е достатъчен за изграждане на здрави взаимоотношения, но без него никоя любов не е истинска и пълноценна.

Харесайте и Фейсбук страницата ни!

Колко е важен сексът за една връзка?
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top