Home / ЗА ВЕЧЕРЯ ВКУСНО И БЪРЗО / Лесни Коледни Рохли
Лесни Коледни Рохли

Лесни Коледни Рохли

Опитвали ли сте тези фантастични Коледни Рохли с аромат на празник и вълшебен вкус? Лесни и бързи за приготвяне, с абсолютно достъпни продукти, те са великолепното лакомство за вашата трапеза по Коледните и Новогодишни празници!

ПРОДУКТИ:

  lesni koledni rohli 3/ 4 ч. ч. олио

1/ 2 к. ч. меко масло или мас

1 к.ч. захар

1 к. ч. партокалов или мандаринен сок /или сок от компот/

1 / 4  к. ч. ароматен плодов ликьор, коняк или ром

3 ванилии

1 ч. л. сода

1 ч. л. бакпулвер

lesni koledni rohli1 ч. ч. кокосови стърготини

400 г брашно

1 яйце

За сиропа:

1 ч. ч. мед

1 ч. ч. захар

1 ч. ч. вода

За поръсване:

По избор: кокосови стърготини, какао, пудра захар, настърган шоколад или ситно смлени ядки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

lesni koledni rohliВ дълбока купа разбивате маслото със захарта и яйцето. При непрекъснато разбъркване добавяте олиото, сока, ликьора и  ванилиите. Съвсем накрая изсипвате  брашното,  което предварително е смесено  със содата, бакпулвера  и кокосовите стърготини. Меси се мекичко тесто, от което се късат топченца с големината на орех и се оформят, като кръгли бонбонки /в които, по желание, може да притиснете ядка или сушен плод/. Редят се на разстояние в тава, покрита с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до лека промяна в цвета на тестото, около 15 – 20 мин. През това се кипва сиропа от меда, захарта и водата.

Веднага след изваждането от фурната, залейте рохлите с горещия сироп. Обърнете ги няколко пъти, за да се напоят добре. Като изстинат ги оваляйте в продукта избран от вас или във всичките, смесени предварително. Поднесете ги охладени.

Лесни Коледни Рохли
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top