Home / ДИЕТИ / Лунна диета – път към здаве и красота
Лунна диета – път към здаве и красота

Лунна диета – път към здаве и красота

Една от най-добрите диети за отслабване е Лунната диета. Тя е много бърз, лесен и здравословен начин да се отървете от нежеланите килограми. Това е течна диета, която се съобразява с фазите на луната – новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. За да постигнете желаният резултат трябва да практикувате режима веднъж седмично, в продължение на един месец. Първият ден започва с навлизането на луната в първата от изброените фази. Трябва да се придържате към диетичният режим едно денонощие. През цялото това време имате право да консумирате много вода и чай, плодови и зеленчукови коктейли. Млякото е изключено при тази диета. То се смята за изключително тежък и високо калоричен продукт, който задръства и натоварва излишно артериите. При стриктното спазване на Лунната диета ще свалите от един до три килограма за фаза. Прибавете и полезно гладуване през целият едномесечен период и ще запазите постигнатите резултати без да се страхувате от йо-йо ефекта, който повечето диети за отслабване правят. През останалото време от диетата може да се храните с каквото пожелаете, като все пак се препоръчва да не прекалявате с храната като цяло и да подбирате правилно дневната си дажба. Все пак ако непрекъснато се тъпчете с високо калорични и мазни храни, нито една диета на този свят няма да ви спаси. Лунните фази само спомагат за повишаване на метаболизма през този период. Останалото е просто придържане към правилен начин на живот и лишаване от ежедневните отрови, с които изтезаваме тялото си.

Друго, което може да добавите в помощ и подобряване ефекта на тази диета е ограничаване на приема на готварска сол. Тя задържа водата в организма и пречи на нормалното кръвообръщение. Прибавете към спазването на Лунната диета и известно движение. Упражненията спомагат изключително много за подобряване на обмяната на веществата. Така ще се радвате на енергичност. Ще сте бодри по-дълго време. Активността ви значително ще се повиши и ще имате висока продуктивност на работното си място.

Ако не сте от хората, които могат да спазват диети за отслабване, то не се опитвайте. Може да постигнете обратен ефект и да натрупате допълнително тегло. Просто се стремете да балансирате режима си с полезни за организма продукти. Те ще ви донесат достатъчно витамини и енергия и няма да изпитвате непрекъснат, тормозещ глад. Прилагането на правилен режим е от решаващо значение за здравето и външният ви вид. Не го пренебрегвайте, а се погрижете за него по най-целесъобразният начин.

Лунна диета – път към здаве и красота
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top