Home / ИНТЕРЕСНО / ЗОДИИ / Любовен хороскоп 2014 – 2015
Любовен хороскоп 2014 – 2015

Любовен хороскоп 2014 – 2015

Използването на хороскопи в астрологията започва още от древните гърци. Те много силно вярвали, че животът на човек върви по предварително начертан път, съдба, която се определя от позицията на някои небесни тела по време на раждането им, включително Слънцето, Луната и звездите. С течение на вековете и други цивилизации започнали да използват хороскопите, като средство да предсказват бъдещето и така те се превърнали в това, което познаваме днес. Дори самата дума „хороскоп” идва от гръцкия език и в превод означава „гледам това, което се издига” – тоест точката от Зодиака, която е над хоризонта при раждането на човек.

Основите

Човек се ражда под определен зодиакален знак, който се определя според точната дата. Така например зодия Близнаци са хората, които са родени между 21 Май и 20 Юни. Има общо 12 зодиакални знака, всички от които са кръстени на съзвездия. Според зодията, на човек могат да му бъдат предсказани позитивните и негативните черти, да се опише характера му и това с кои други зодии най-много ще се разбира. От тук може да бъде направен и извод за месечен любовен хороскоп и тн.Макар зодиите да са кръстени на съзвездия, те се причисляват към четири категории – тези на земните елементи: огън, земя, въздух и вода. Има и китайски хороскопи, които пък са базирани на символите от китайския зодиак – система от елементи и животни, които се свързват с всяка отделна година.

хороскоп за любовта

хороскоп за любовта

Огън

Хората от огнения елемент са спонтанни и импулсивни. Имат бързи емоционални реакции и богато въображение. Огнените зодии са Овен, Лъв и Стрелец.

Земя

Земният елемент е присъщ за по-флегматичните хора, които действат бавно и тихо. Те са търпеливи и стабилни емоционално. Земните зодии са Телец, Дева и Козирог.

Въздух

Тези хора са бързи и въодушевени, използват енергията си по много различни начини. Обичат също така да изразяват чувствата и очакванията си интелектуално. Въздушните знаци са Близнаци, Везни и Водолей.

Вода

Хората с водни зодии са чувствително, когато стане въпрос до техните чувства, но имат богато и дълбоко въображение. Рак, Скорпион и Риби са водните зодиакални знаци.

Точност

Макар много хора да се изтъкват като специалисти астролози, днес зодии се четат най-вече за забавление и не се вземат много насериозно. Истинският индивидуален хороскоп се съставя, като се използват слънчевите знаци и движенията и подредбата на планетите и другите небесни тела. Понеже всеки човек има различни зодия и астрологически особености, това са точни предсказания за малък брой хора. В допълнение, астрологичните предсказания, които се базират върху хороскопи, не се правят общи, а са индивидуални за всеки човек.
 

Любовен хороскоп 2014 – 2015
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top