Home / МОДА И СТИЛ / Почистване на лице без козметик

Почистване на лице без козметик

Почистването на лицето е най-важното, ако искате да имате красива и здрава кожа. И от огромно значение е как и с какво точно го почиствате. Нямате време и възможност да отидете при професионалист? Няма значение, можете и сама да се погрижите за него с няколко от нашите съвети:
Първо, разбира се, трябва да изберете продукти подходящи за вашия тип кожа. Може да използвате тоник за лице за основното почистване. Vichy и Clinique ви предоставят богат избор от тоници. Хубаво е да се използват сутрин преди нанасянето на грима и вечер след премахването му, за дълбоко почистване. Може да изпробвате и някоя тоалетна вода за същия ефект, но имайте в предвид, че не е подходяща за чувствителна кожа.
Почистващите гелове и лосиони имат изключително благоприятно действие за овлажняване и хидратиране на кожата, тъй като се състоят от 90% вода и други овлажняващи съставки. Vichy имат много богата гама от такива продукти, с гарантирано качество.
Тоалетното мляко или крем са перфектни за суха и чувствителна кожа. Например, Vichy – IDEALIA PS дневен крем за суха кожа. Или Биодерма АВС Дерм Хидратиращ лосион помага за дълбока хидратация.
Маските за лице са добро решение за почистване, когато имате повече време вкъщи. Те подобряват състоянието на кожата за много кратко време, като остраняват токсините и мазнините.
Друг лесен начин за почистване на лицето в домашни условия е пилингът. Той премахва мъртвите клетки и помага на кожата да „диша“ и да се обогатява с кислород. Има два типа продукти за пилинг: почистващи пенливи препарати или кремове. При пенливите продукти се подхожда както и при всеки тоник – нанася се на лицето и се изчаква известно време, преди да се измие. Добре е да се прави поне 1-2 пъти седмично. Марките Vichy, Bioderma и Clinique ви предлагат голям избор от такива продукти.
Оказа се, че почистването на лице у дома не е толкова трудно, нали? Най-важното, което трябва да запомните е да избирате правилно продуктите за почистване и ще имате красива и здрава кожа, на която всяка жена би завидила и в която всеки мъж би се влюбил.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top