Home / ЗДРАВЕ / Полезните свойства на бирата

Полезните свойства на бирата

Звучи някак нереално. Това, за което се сещаме е някой приятел, който казва, че не е зависим, но отива да пие бира или за друг, който в резултат на толкова много бира не може да се справи с биреното си коремче. Както монетата си има две страни, така и бирата има своите полезни свойства. Бирата:
Има антиоксидантно действие. То се постига благодарение на някои вещества в хмела, от който се прави бирата. Те оказват влияние върху различните съединения на кислорода, които биха могли да доведат до причиняващи рак промени.
Има благоприятно въздействие върху сърцето. Това не са само празни приказки. Проф. Д-р Улрих Кайл от университета в Мюнстер потвърждава благоприятното й въздействие. Тя намалява нивото на холестерина в кръвта и по този начин предпазва онези, които пият не повече от 1л. бира дневно.
Нивото на холестерина се намалява от баластните вещества, които се съдържат в малца.
Съдържа въглехидрати, които са източник на енергия, защото се възприемат лесно от организма.
Бирата стимулира храносмилателните жлези, производството на киселини. С не по-вече от литър бира на ден може да си изградите имунитет срещу възпалителни процеси. Вероятността да бъдете покосен от рак на стомаха също се намалява.
Нека все пак да не прехвалваме свойствата на бирата. Както знаем всичко е полезно, но в разумни количества.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top