Home / ЗДРАВЕ / Витамин А и кожата на лицето

Витамин А и кожата на лицето

За да изглежда лицето ни здраво, то трябва да си набавя микс от витамини. Истината е, че едва когато ги съчетаем, се появява видим резултат върху нашата кожа.
С какво по-точно се свързва ролята на витамин А? В рекламите често чуваме, че даден крем е създаден по нова формула. Той има ефект анти-стареене. Точно така. Витамин А, колаген и анти-страеещ ефект вървят ръка за ръка. С времето се препоръчва употреба на козметични серии, които трябва да включват както кремове, така и лосиони. Целта им е да поддържат еластичността и здравината на кожата. Процесът на образуване на колаген ни съпътства почти през целия живот. С напредване на възрастта обаче се отбелязва липса на колаген. Как може да бъде дооказано това. Няма начин да не сте се вглеждали в кожата на някоя по-възрастна жена. Тя е толкова изтъняла, че дори има прозрачен вид. А нека не забравяме и бръчките. Тъкмо витамин А, чийто прием е желателно да се започне преди да е спрял процесът на образуване на колаген, дава шанс на кожата да се образува нова. За тези от вас, които биха се решили на употребата на Витамин А-киселина – нека да е уморено. Киселината би могла не само да изглади бръчките по лицето ви, но и да ви донесе някое възпаление, ако я употребявате в сръх-количества.
Освен за колагена витамин А, заедно в съчетание с витамин C, E, B играе важна роля за производството на ретинол. Известно е, че той има особено значение за производството на красив тен. Витамин А и другите вещества, с които взаимодейства позволява да се заличават и пигментни петна, заздравяват епидермиса, намаляват дебелината на бръчките.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top