Home / ДИЕТИ / Японска диета за отслабване

Японска диета за отслабване

Японците са номер едно по изобретателност. Ето и тяхното ново предложение по отношение на вечния женски проблем-килограмите. Японска диета за отслабване или диета чрез специално създадени очила.
Новата диета се изпълнява с помощта на специалните очилата и се състои в манипулиране на съзнанието на човека. Специални компютърно обработени картини, на които са показани храни се прожектират върху очилата. Като се манипулира уреда, той кара подложилия се на диета да се задоволява с малки порции по време на ядене.
Към други очила е закрепена камера-увеличител. Какъв е нейният трик? Човек, който държи в ръката си един сладкиш вижда как той се увеличава. Всъщност това е благодарение на специалната леща в очилата. Реално порцията сладкиш остава в своите реални размери. По-интересното е, че този метод е дал реални резултати сред доброволците. Те са яли с 10% по-малко сладкиш! Към своите опити учените са добавяли миризми и различни визуални трикове. Те карали доброволците да си мислят, че ядат кекс със ягоди, вместо обикновен кекс и др.
Това, което продължава да бъде предмет на по-нататъшните изследвани на екипа учени, с ръководител проф. Мичитака Хирозе, е начинът на манипулиране на човешкото съзнание. Другата насока, върху която ще работят е въпросът: Дали диетата би дала траен резултат при хора с наднормено тегло и какви биха били евентуалните рисове от такава диета?

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top