Home / ЗДРАВЕ / Хранене според кръвната група

Хранене според кръвната група

Безспорно един от най-логичните начини човек да бъде във форма е следването на собствения ритъм на организма. За храненето според кръвната група започва да говори Питър Д`Адамо.
Теорията на натуропата Д`Адамо е проста. Има храни, които според кръвната група човек трябва да приема и такива, които не бива да приема. Те водят до болести и наднормено тегло.
Първата кръвна група, която се е появила преди повече от 40 000 години е нулевата кръвна група-0. Тогава праисторическият човек се е прехранвал от лов. Съветът към всички онези, които днес са носители на тази група е да ядат предимно храни с животински произход. Млякото, бобовите, зърнените храни не им се отразяват добре и се препоръчва да ги избягват. Но за това пък не бива да се лишават от плодове и зеленчуци!
Кръвна група А се е появила преди 20 000 години. Или в исторически план това е периодът, в който хората са се препитавали от земеделие. Следователно всички, които са кръвна група А не трябва да се лишават от плодове, зеленчуци, бобови и зърнени храни. Млечните и животинските продукти не са подходящи за тях!
Кръвна група B се заражда в Хималаите преди 10 000 години. Това са хората, които могат изключително добре да се напасват към външната среда. На практика това им позволява да хапват всичко, включително млечни и животински продукти. Сред месните продукти, които се препоръчва да приемат са агнешко, дивечовото месо също е позволено, риба (пъстърва най-вече). Сред видовете меса има изключения- не бива да приемат пилешко. Варивата и зърнените храни не им се отразяват особено добре!
Кръвна група АB- или най-младата кръвна група- произлязла преди 1000 години. Хубавото за нейните носители е, че те могат да съчетават храни от позволените за кръвни групи А и B. Известно е, че кръвната група сама по себе си носи риск от ракови заболявания. Това означава, че в комбинацията от храни трябва да се избягват онези от тях, които повишават риска от рак! Желателно е на масата да присъства Тофу или соево сирене, както и соеви продукти. Месото трябва да присъства в малки количества, а млякото и пшеницата да се избягват.
В случай, че имаме болести, а започнем да спазваме хранителен режим, който отговаря на нашата кръвна група, то може да си помогнем при тяхното лечение.
Носителите на кръвна група А често биват покосени от шарка, носителите на кръвна група 0 може да имат оплаквания като язва, смущения в обмяната на веществата, хормонални проблеми или проблеми със щитовидната жлеза.
В случай, че искате да започнете здравословен начин на живот, би било добре да започнете да се храните според кръвната си група.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top