За вечеря, вкусно и бързо да приготвим пълнени картофи
Тук няма да пишем количества, а и някои от продуктите дори, защото рецептата може да бъде изпълнена с каквато плънка ви хрумне.
Пресни, едри, продълговати и еднакви по големина картофи според броя на хората. Измиваме ги добре, след това ги слагаме за 20 минути в подсолена вода да се сварят. Изваждаме ги, за да се охладят. Разрязваме ги на филийки, като ги оставяме свързани в долната част. Плънката, както казахме, може да бъде много разнообразна, лук, салам, бекон, кашкавал, всякакви сирена, пушено сирене или каквато ви хрумне комбинация. Подреждаме ги в тавата на фурната, върху алуминиево фолио или хартия за печене. Печем около 20 минути на 200 градуса. След като ги извадим, може полеем с малко сметана и да настържем отгоре кашкавал. Връщаме ги във фурната, за да се запече настърганият кашкавал. При сервиране може да ги залеем с малко млечно-чеснов сос и да ги поръсим с магданоз.