Home / ОТНОШЕНИЯ / Защо мъжете рядко се развеждат

Защо мъжете рядко се развеждат

Забелязали ли сте тенденцията при разводите? Като че ли, мъжете не са толкова склонни към развод, колкото жените? Няма една причина за това. Те могат да са много и различни.
Едната причина е, че чисто и просто двата пола никога не могат да са на едно и също емоционално ниво. Не случайно се твърди, че мъжете са от Марс, а жените от Венера. Начинът, по който гледаме на нещата е различен. Например, това което жените смятат за духовна пустота, липса на комуникация, мъжете наричат футбол. Или пък това, което жената смята за обида и тормоз, за мъжа е разпускане на натрупаните негативни емоции в службата. Или може да се каже, че често това, което за жените е голям проблем, за мъжете е нищо или просто без особено значение.
Друга причина за избягването на развода от мъжа са удобствата, които получават. Има някой, който да се грижи за тях, също както и майка им преди. Когато се приберат, вкъщи им е сготвено, изчистено, подредено. Свикват с това, както и със семейството в частност. Толкова време са прекарали заедно, и като навик, не им се напуска. Може да се каже, че срахът от промяна е задържащ фактор и при двата пола.
Гордостта е най-отличителната черта на всеки мъж, и разбира се, при вероятността за развод и тя подава рогцата си. Проваленият брак накърнява мъжкото им его. Дали не са били достатъчно успешни? Къде са се провалили?
Да, има много причини, поради които мъжът отбягва развода – било то страх да не загуби това, което има, или пък от гордост и предразсъдъци. Едно нещо е факт, развода е голяма стъпка и понякога доста тежко се преживява, но ако действително има проблем, това е най-доброто решение.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top