Home / ОТНОШЕНИЯ / Защо страдаме, когато мъжът ни изневерява

Защо страдаме, когато мъжът ни изневерява

Много често срещан феномен от край време е мъжката изневяра. Много жени се питат защо е станало, дали не са сгрешили някъде. Повечето така и не получават отговор. Накрая само страдаме, дори не разбирайки защо изобщо ни пука. Но каквото и да правим, не можем да спрем болката, идваща при споменаване на името на вече бившия ни любим, в съчетание с думата изневяра.
И защо страдаме всъщност? Ето и основните причини:
Една широко широко разпространена причина за страданието ни при изневяра е страхът от самота, особено при по-продължителна връзка. Разбираемо е – били сте заедно с години, не помните какво е да бъдеш сама. При кого ще се прибирате вечер и с кого ще споделяте нещата, случили ви се през деня? Кого ще помолите за помощ? Този страх съществува още от праисторически времена и е дълбоко вкоренен във всички жени, независимо колко се е променил света. Все още се смята, че живеем в мъжки свят и когато дълго сте разчитали на някой мъж, става трудно да се откъснете от навика и да си спомните, че сте независима жена и нямате нужда някой да се грижи за вас.
Друга причина за страданието при изневяра, е страхът от съперницата. Какво, ако тя е по-добра от нас? По-красива? Нима затова ни е изневерил? Възприемаме всичко като състезание, което само добавя към нашата купчина страдание.
Чувството на собственост е много разпространено. Били сме с този мъж (независимо колко дълго), и гледаме на него като „наш“. Дори и чувствата ни да не са толкова силни, не сме готови да се откажем от „собствеността си“. Изневярата само изостря това чувство. Мисълта, че някой може да ви отнеме човека, който обичате причинява голям дискомфорт.
Да, изневярата винаги върви ръка за ръка със страданието, независимо от силата на чувствата или продължителността на връзката. Но има един много важен аспект, който не трябва да забравяте – независимо дали тази изневяра ще допринесе за края на отношенията ви, живота продължава и само от вас зависи каква посока ще поеме.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top