Необходими продукти за меденки с шоколад:
3яйца
250г захар
60г масло
40мл олио
4ч.ч. брашно
1к.ч. мед
1ч.л. сода бикарбонат
1ч.л. канела
100г шоколад
Приготвяне:
Смесвате меда и содата и варите на слаб огън около 2-3минути, докато придобие кехлибарен цвят. Сваляте сместа от огъня и прибавяте маслото и олиото. Бъркате до разтапяне на маслото. Оставяте сместа да изстине. Разбивате яйцата заедно със захарта и прибавяте към сместа. Добавяте брашното и замесвате меко тесто. Прибирате в хладилник, за да се охлади. След това, от сместа оформяте сравнително малки топчета и ги подреждате в намазнена тава. Печете в загрята фурна на 180градуса.
Шоколадът разтопявате на водна баня или пък в микровълновата печка. Топите половината меденки в него.
Подреждате в подходящ съд и оставяте на хладно за няколко часа, след което вашия десерт е готов за консумация.