Home / ЗДРАВЕ / 10 вълшебни етерични масла, които трябва да имате!
10 вълшебни етерични масла, които трябва да имате!

10 вълшебни етерични масла, които трябва да имате!

Етеричните масла са чудесен начин да се погрижите за здравето и красотата си. Ще ви запознаем с 10 вълшебни етерични масла, които биха могли да ви бъдат полезни.

Етерично масло от лимон

l

Използването на масло за лекуване на мазна кожа може да звучи странно, но е точно обратното. Разтрийте две капки масло върху проблемните зони и ще намалите омазняването.

 Етерично масло от лавандула

lavender


Лавандуловото етерично масло е чудесен овлажнител. Просто разтрийте върху суха кожа и ще я хидратирате. Това етерично масло e ефективен редуктор. Използвайте веднъж или два пъти на ден редовно и ще започнете да виждате подобрение много скоро.

 Етерично масло от мента

 m

Ментовото масло има успокояващ ефект върху стомаха. Една капка в чая всеки ден ще нормализира храносмилането. Може да го вдишвате, когато се чувствате изнервени. Освен това ментата ще намали апетита.

 Етерично масло от розмарин

 r

Ако имате пърхот, розмаринът ще реши този проблем. Просто го масажирайте върху скалпа и оставете да действа 30 минути, преди да го измиете. Можете също така да  смесите няколко капки от маслото с шампоан.

 Етерично масло от лайка

лайка

Чаят от лайка има успокояващо действие. Етеричното масло от лайка ще направи същото. Добавете няколко капки във ваната преди сън и така ще се отървете от безсънието.

 Етерично масло от роза

roza

Масажът с това масло е истинско удоволствие. Масажирайте врата и раменете, за да облекчите болките от заседналия начин на живот.

 Етерично масло от кедрово дърво

кедрово дърво
Етерично масло от кедрово дърво е известно със своите лечебни и успокояващи свойства. Масажирайте с няколко капки мускулите против болки и артрит.

 Етерично масло от жасмин

 жасмин

Невероятно масло! Добавете няколко капки върху кожата и масажирайте, за да се избавите от депресията и тревожността. Вдишването на аромата на жасмин също така увеличава сексуалното желание.

 Етерично масло от здравец

здравец
Целулит, махай се! Смесете здравец и лосион против целулит и масажирайте проблемните зони.

 Етерично масло от чаено дърво

чаено дърво
Има много етерични масла, които претендират да са ефективни срещу акне, но чаеното дърво има доказани ползи за този проблем. Добавете няколко капки към овлажнителя си и използвайте ежедневно.

10 вълшебни етерични масла, които трябва да имате!
5 (100%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top