Home / ДИЕТИ / Артишок за отслабване

Артишок за отслабване

Артишокът е известен с качествата си при лечението на болести на жлъчката, черния дроб и бъбреците, но напоследък екзотичният зеленчук набира популярност при различни диети и програми за отслабване. Артишокът е богат на много минерали и фибри, които благоприятстват загубата на тегло. Освен това, той съдържа много витамини А, В1, В2, С и Е, фолиева киселина, калций, калий и други.
Зеленчукът е естествен диуретик и антиоксидант , той регулира правилната обмяна на веществата в организма, помага при диабет, алергии, екземи и махмурлук.
Благодарение на ниската си калоричност, артишокът засища и освен това помага за по-бързото усвояване на храната.

Екстрактът от артишок спомага за загубата на т.нар. водно тегло, защото извлича токсините и водата от организма. Ето защо този зеленчук намира широко приложение в диетологията. Важно е да знаете, че когато приемате хранителни добавки със зеленчука или приготвяте ястия с него, трябва да пиете много вода, за да не се дехидратирате.
Необходимо е да се храните нормално и да не се лишавате напълно от храна, защото рискувате да забавите метаболизма си и съответно да забавите процеса на отслабване.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top