Home / ОТНОШЕНИЯ / Той иска да му върна всичко!

Той иска да му върна всичко!

Както всяко друго нещо, така и връзките си имат начало и край. Раздялата с любим човек изобщо не е лесна и понякога дори е по-трудна от колкото си мислим. Освен емоционалните поражения, който носи раздялата, често се намесват и материалните отношения между бившите партньори.
Не са рядкост случаите, в които мъжът настоява да получи обратно всички подаръци и семейни ценности от вече бившата си приятелка или съпруга. Но това ли е бракът, на това ли се крепи една връзка и човешките взаимоотношения като цяло? Може би по този начин мъжът си отмъщава на жената за разминаването с очакванията му за семеен живот, или просто иска да прикрие слабостта си. Защото какво ако не слабост изразява това инфантилно поведение?

Едва ли времето, което сте прекарали, хубавите моменти, споделените грижи, тревоги и радостни мигове се измерват с материални ценности. Може би мъжете изразяват чувствата си материално. Може би за тях любовта се измерва в скъпи дрехи, парфюми, бижута, телефони, лаптопи и коли. И съответно липсата им на любов – с отнемане. Ако искате да се разделите с миналото, по-добрият вариант и за вас е да му върнете всичко. Върнете му това, което можете, но едва ли ще можете да му върнете чувствата и емоциите. Ако смятате, че краят наистина е дошъл, трябва да съберете смелост и да се отървете от неговите вещи. Запазете си само хубавите спомени, освободете се от лошите емоции по отношение на партньора и отворете нова страница в живота си. Научете се да приемате раздялата и последващите конфликти като нормална и неизбежна част от връзката и следващият път се опитайте да оцените онова, което после не може да се поиска обратно. Същественото е невидимо за очите е казал Малкият принц на Екзюпери. Дали пък не е бил прав?

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

  • […] преди да го разкараш от живота си. Това се оказва по-болезнено за теб, отколкото си […]

  • Scroll To Top