Home / ЗДРАВЕ / Грижа за очите

Грижа за очите

Всекидневната грижа за очите е от изключително значение. Работата на компютър, гледането на телевизия или правенето на ежедневните занимания определено ги уморява. Интересува ли ви в какво се състои грижата за тях? Тя е комплексна и зависи от много фактори! Обърнете внимание на следните съвети, приложете ги и ще усетите резултата:
1. Спокойният сън е необходим както за очите, така и за цялото ви тяло. Торбичките и подпухналостта се дължат на недоспиване и преумора. Осигурете си лягане на време и нормално събуждане. Леглото, на което спите трябва да е с идеален матрак подходящ за вас. Възглавницата не е по-малко важна. Изберете не много твърда или мека в зависимост от личното си усещане.

2. Каква козметика използвате? При чувствителни очи се спрете на продукти с качествен и доказан произход. Антибактериалните лосиони и гелове са най-ефикасното успокояващо средство. Околоочният контур е много по-тънък от останалата част на лицето. За това ежедневно трябва да се хидратира. Употребата на сапун вреди, вместо него се спрете на успокояващ тоник.
3.Обожавате да гримирате очите си! Това е страхотно, само че внимавайте какви сенки и спирала използвате! Преди закупуване се поинтересувайте за срока на годност. Подберете си подходящ продукт за сваляне на макиажа. Правете го ежедневно и никога не лягайте преди да го почистите!
4. С какво се храните? Много често неправилната консумация на храни и напитки вреди на зрението. Не прекалявайте със солта, сладкото, киселото дори и лютото. Прекомерната употреба на консервирани храни е ваш враг!
5. Правете си процедури с отвара от лайка. Картофът и краставицата помагат за премахване на торбичките под очите. Пийте повече вода, тя никога не е излишна.
Грижете се с любов за очите си и те ще ви бъдат благодарни!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top