Home / ЗДРАВЕ / Грижа за ръцете

Грижа за ръцете

Ръцете са онази част на тялото, която е подложена на най-много вредни външни влияния.
За да запазим кожата на ръцете си гладка и мека, трябва да полагаме много грижи.
Желателно е да използваме овлажняващ и омекотяващ крем за ръце сутрин и вечер. Дневните кремове са по-леки и се използват за дълготрайно овлажняване през деня, а нощните са с по-силен ефект и помагат при загрубяла и много суха кожа.
Ексфолирането е важно за ръцете, защото премахва натрупаните мъртви клетки от повърхностния слой на кожата. Лесно можем да приготвим ексфолиант в домашни условия с кафява захар, глицерин или зехтин. Маската се разнася с нежни кръгови движения и се оставя за 2-3 минути. След това се изплаква с гореща вода и ръцете се намазват с подхранващ или овлажняващ крем. Веднъж седмично можем да си позволим и ексфолираща маска с кафе или сол.
Можем да предпазим кожата на ръцете си ако използваме ръкавици, когато работим с перилни и почистващи препарати. През зимата също е важно да слагаме ръкавици, защото тогава студът изсушава кожата.
За красиви и здрави нокти трябва да приемаме витамини от В групата, йод и цинк. За подхранване можем си приготвяме смес от лимонов сок и зехтин. Лимоновият сок избелва ноктите, а зехтинът ги заздравява и изглажда.
Масажът също е много важен за ръцете. Той стимулира кръвния поток и се грижи за по-доброто оросяване на пръстите и дланите.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top