Home / ЗДРАВЕ / Кремове за лице

Кремове за лице

Кремовете за лице са необходими за грижата на кожата ни. Искаме да я подхраним, защитим или имаме някакъв конкретен проблем, тогава трябва да се насочим към правилната козметика за лице. На пазара съществува неизчерпаем асортимент от дермо продукти, но на кой да се спрем? Това се пита почти всеки, който не знае какво е най-подходящо за него.
Главното, на което ще обърнем внимание е различните типове кожа на лицето. Според тях ще изберем идеалния крем. Съществуват четири вида дерма : нормална, суха, мазна и чувствителна.

Щастливка сте ако притежавате нормална кожа. Тя не е претенциозна в избора на крем. За нея са подходящи кремове с ало вера, които ще запазят естествения й вид. Не забравяйте редовното почистване на лицето е здраве. Изберете си подходящ тонизиращ продукт и завършете с крем за нормална кожа.
Сухата кожа има нужда от ежедневна грижа. Тя обикновено е матова и кожните пори не се забелязват. Понеже е груба може да постигнете прекрасен ефект с кремове, които ще и осигурят мекота и еластичност. За да подобрите вида й трябва да изполвате продукти, които не съдържат сапун. Супер овлажняващите кремове възстановяват водния баланс и сухотата. Изберете си крем, който предпазва от стягане, обновява епидермиса и придава конфорт на кожата. За този тип дерма е необходимо хидратиране както през деня така и през нощните часове. За целта има кремове, които ще придадат плътност на кожата докато си почива.
Мазната кожа се наблюдава при почти всички младежи. Тя се определя с широки пори и наличието на акне. Два пъти дневно този тип кожа има нужда от измиване и тонизиране. Кремовете на водна основа са подходящи за нея. Тези със съдържание на лимонена, винена или ябълкова киселина озаряват и намаляват лъщенето на кожата.
Чувствителната кожа е алергична и раздразнителна от много продукти. При нея се наблюдава разширяване на капилярите. Тя има нужда от кремове с хипералергенно действие, които предварително трябва да се тестват. Вземете си такива с екстракт от женшен или с морски съставки. Те ще повишат естествената й защита. Задължително избягвайте продукти със съдържанието на сапун. Не забравяйте, че трябва да използвате кремове специално предназначени за чувствителна кожа!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top