Home / ЗДРАВЕ / Кои са най – важните витамини и минерали за жените
Кои са най – важните витамини и минерали за жените

Кои са най – важните витамини и минерали за жените

Витамините и минералите са жизнено необходими за функционирането на целия организъм. За да бъдем здрави трябва да доставяме на тялото си ежедневно необходимата порция микроелементи, витамини, фибри, антиоксиданти, омега 3 мастни киселини.

Нуждите на жените от витамини се различават от тези на мъжете. В различни етапи от живота си жената има необходимост от различни хранителни вещества, като нуждите се засилват при стрес, отпадане на организма, здравословни проблеми, бременност, напреднала възраст.

Кои са основните витамини и минерали, необходими за здравето и красотата на жената?

 • Витамин A – важен е за здравето на очите, състоянието на косата, кожата и ноктите. Освен това стимулира имунната система и производството на червени кръвни телца. Недостигът на витамин A може да доведе до често боледуване, инфекции и дефекти на плода по време на бременност.
 • Витамини от група B – жизнено важни са за редица процеси в организма – регулират нервната система и намаляват стреса, помагат при храносмилателни смущения, анемии, чернодробни заболявания. Участват в обмяната на веществата и намаляват високия холестерол. Витамин B7, наричан още биотин е особено важен за поддържането на здрава кожа, коса и нокти. Помага при силен косопад.
 • Витамин C – силен антиоксидант, стимулира имунната система, предпазва от стареене на кожата, намалява риска от сърдечни заболявания, помага за по – бързото зарастване на рани, намалява стреса.
 • Витамин D – необходим е най – вече за здравето на костите и зъбите. Особено важен е по време на бременност, както и след 40 – годишна възраст на жената, когато нараства опасността от остеопороза.
 • Витамин E – има антиоксидантно действие, предпазва от сърдечни заболявания и някои видове рак.
 • Витамин K – има важна роля за здравината на костите и кръвоносната система, предпазва артериите.
 • Цинк – важен е за работата на имунната система, участва в лечението на акне, предменструален синдром, депресия, очни заболявания.
 • Фолиева киселина – понижава риска от увреждания на плода по време на бременност, предпазва от анемия, намалява нивото на стреса и умората.
 • Калций – нужен е за здравето на костите, зъбите, ноктите.
 • Селен – укрепва имунната система, предпазва от рак, намалява възпаленията.
 • Магнезий – понижава високото кръвно налягане, намалява риска от диабет, остеопороза и сърдечни заболявания. Също така успокоява мускулните крампи и намалява спазмите по време на менструация.

Пълноценното хранене е много важно, но често натовареното ежедневие е причина за хранене „на крак”, липса на разнообразие, а и качеството на храните през последните години е доста понижено. Затова на помощ идват хранителните добавки!

Allmax vitafemme multi-pack е комплекс с богато съдържание на ценни съставки, които са особено важни за здравословен живот. Продуктът съдържа всички витамини и минерали, необходими за женския организъм, антиоксиданти, които спират стареенето, есенциални мастни киселини, женшен, който ще ви помогне в борбата със стреса. Освен това, продуктът е обогатен и с пробиотици, които гарантират здравето на стомашно – чревния тракт.

Редовният прием на женските витамини Allmax vitafemme multi-pack  ще ви помогне да се чувствате по – енергични, да преодолеете умората, ще подобри имунната ви система, репродуктивните функции, концентрацията. Освен това ще реши проблемите ви със съня, ще намали нивото на стреса, ще ви накара да се чувствате и изглеждате по – добре.

Продуктът може да откриете в онлайн магазин за хранителни добавки http://bg-fitness.com/

Кои са най – важните витамини и минерали за жените
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top