Home / РЕЛАКС / Най-красивите плажове в Гърция

Най-красивите плажове в Гърция

На море в Гърция! Напоследък тази дестинация стана изключително популярна сред българите. Една от причините е, разбира се, близостта на самата държава, както и ниските цени. Но може би най-съществената – са прекрасните плажове в Гърция. Ако и вие сте решили да се насладите на една невероятна почивка на Гръцките плажове, ето и най- красивите и най-често посещаваните в страната:
Например, остров Миконос се счита за перлата на гръцките острови. Един от най-посещаваните плажове в Гърция, намира се между островите Тинос и Наксос. Това е единственият остров в Егейско море, където е разрешено гмуркането.
Друга забележителна атракция за туристите е гръцкия остров в северозападно Егейско море – Скиатос. Намира се в близост до град Волос и е наречен „зеленият остров“, най-вече заради планинския си релеф, палмовите си дръвчета и иглолистната растителност. Градчето разполага с много и различни плажове, всеки следващ по-красив от предишния. Можете да отдъхнете на спокойствие и да се насладите на скалистата красота и буйни вълни пред вас.

Други плажове в Гърция, предлагащи разкошна природна гледка и непринудено и спокойно изживяване, са тези на остров Корфу. Курортите са съсредоточени главно по Йонийското крайбрежие. Включват много плажове, чиито ивици са много подходящи за средностатистическия българин.
Линдос е курорт в близост до остров Родос. Туризмът е основния акцент на тези плажове в Гърция. Разбира се, и тук доброто прекарване е гарантирано. Скалистите равнини предоставят на по-авантюристичните хора едно приключение, което няма да забравят.
И последния остров, който ще споменем – е Фалираки. Той е разположен в близост до Средиземно море и макар и не толкова добре познат, не е за пропускане. Както и всички останали плажове в Гърция, и неговите предоставят много възможности за отпускащо и релаксиращо преживяване.
И сега, имате голям избор измежду всички тези плажове в Гърция. Кой ще изберете? Зависи само от вас. Не се колебайте и направете правилния избор като отидете в най-подходящите за вас!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top