Home / ЗДРАВЕ / Внимание тестер!

Внимание тестер!

Използвате ли тестер?! А попадали ли сте в дрогерии, в които хората влизат само за да използват тестера и да излязат, без да купуват.
Тогава няма начин да не сте се запитали – доколко е опасен тестерът? Съдържа ли бактерии?
Всъщност няма съмнение. Козметичният щанд, на който има тестери е най-доброто място за развъждане на бактерии. Обикновено причината за това е недобрата хигиена, която се поддържа в тези магазини. Професор по биология и химия Елизабет Брук споделя, че бактериите върху тестерите „не са повод за паника“. Но въпреки това те са нехигиенични и трябва да се избягват. Последиците, които могат да се появят са възпаления на: очи, бузи, стомашно-чревния тракт.
Тъкмо по тази причина избягвайте да тествате продукти като червило, спирали, очни линии.
Когато искате да пробвате някой продукт, то трябва да го направите в специализиран магазин, в който има персонал за тази цел. Някой трябва да ви нанесе продукта. За момента в България все още няма такива вериги.
Преди и след тестването на продукта е желателно да си измиете старателно ръцете със сапун. За предпочитане е да тествате козметика, върху която има поставен тесен отвор или тип-спрей. А най-добрият вариант е да не се излагате на риск с тестери, особено в съмнителни магазини.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top