Да спретнем за вечеря, вкусно и бързо „Чолбур“
Една много вкусна и позабравена супа от детството.
50 г масло
2 с.л. брашно
1 равна с.л. сладък червен пипер
1 л. гореща вода
сол и черен пипер на вкус
3-4 яйца за застройка
8 яйца /по 2 за порция/
3-4 скилидки чесън
Може да се сложи и лют пипер
В тенджерата за супата запържваме брашното. Като стане златиста запръжката, добавяме червения пипер и веднага разреждаме с горещата вода. Добавяме солта, чесъна и черния пипер на вкус. Разбиваме 3-4 яйца и като заври супата ги изсипваме в нея на струйка, разбъркваме, за да се получат нишки. От ниско и внимателно, за да останат цели, чукваме в супата, едно по едно 8-те яйца. Варим 7-8 мин. на тих огън.
Можете да сервирате посипана с копър и натрошено сирене.
Снимка: http://yoli-www.blogspot.com