Home / МОДА И СТИЛ / Как да си направим опушен грим

Как да си направим опушен грим

 Опушеният грим е много желан и харесван от младите дами. Той е подходящ както за вечерно парти, така и за през деня. Има няколко трика, които е важно да се приложат при направата му.
Запомнете, че за този вид макиаж не трябва да се използват сенки в синята гама. Това съветват и световноизвестните гримьори. Направете си великолепен опушен грим с почти всички други тъмни цветове. Идеални за целта са сивото, кафявото, зеленото и черното.
Следвайте тези стъпки и ще получите един уникален резултат:
1. Необходима ви е гладка основа. Може да я постигнете чрез нанасяне на крем коректор върху клепачите.
2. Изберете си черен мек молив за очи. В долната част на горния клепач и на долния такъв маркирайте с една много тънка черна линия. Започнете отвън в посока навътре. Не забравяйте, че за да се получи един перфектен опушен грим трябва леко да размажете молива за очи. Може да се направи с помощта на апликатор или памучно тампонче.
3. Набележете си прохообразни сенки в зависимост от тоалета, с който ще бъдете. Гримирайте горния клепач до гънката и малко от долния. Вземете апликатор и с черно или тъмно сив контур подчертайте гънката на окото. Целта е да се прелеят цветовете, а горната част от окото да е по-тъмна.
4. С по-светли сенки (бежаво светло кафяво или незабележимо розово) довършете горната част на клепача, непосредствено под веждите. Прелейте с останалите сенки.
5. Завършете с нанасяне на подходящ молив за вежди и спирала в зависимост от ефекта, който искате да постигнете (удължаване или обем)!
Сега вече може да се насладите на завършен и неотразим опушен грим!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top