Някои от любимите ти храни имат лоша слава. Експертите обаче смятат, че те всъщност са добри за теб!
1. Шоколад
През последните години черният шоколад стана изключително популярен. Въпреки това, много жени го смятат за забранен и не смеят да посегнат към него. Той обаче съдържа изобилие от флавоноиди – мощни
антиоксиданти, които се намират в червеното вино, зеления чай, плодовете и зеленчуците. Флавоноидите намаляват риска от рак, коронарна болест на сърцето, високо кръвно налягане и мозъчен инсулт.
И сега има още една добра новина за любителите на шоколадa. Според ново проучване малки дози от тъмен шоколад могат да намалят риска от инфаркт или инсулт с близо 40%. Причината за това? Флавонолите, намиращи се в шоколада, помагат на мускулите в кръвоносните съдове да се разширят, което може да доведе до спад на кръвното налягане.
2. Яйца
Избягвате яйцата, защото сте притеснени от високия холестерол или болест на сърцето? Ново изследване показа, че здравите хора могат да консумират по едно яйце всеки ден, без това да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания. Яйчният жълтък дори предпазва от развитието на ранно сърдечно заболяване. Едно яйце съдържа средно 70 калории, но съдържа витамини и минерали, които подпомагат мозъка. Те са
са добър източник на висококачествени протеини и една от малкото храни, които съдържат витамин D.
3. Авокадо
Авокадото наистина има високо съдържание на мазнини, но тези мазнини са “добри” и дори се борят с високия холестерол. Проучванията показват, че авокадото е богато още на бета-ситостерол – естествено вещество, което намаляват холестерола в кръвта. Но докато добавянето на авокадо към вашата диета може да осигури някои здравословни ползи, не забравяйте, че умереността е ключът към предотвратяване на наддаване на тегло.
4. Кленов сироп
Докато различните топинги за палачинки са натоварени със захар и калории, то истинският кленов сироп съдържа много важни антиоксиданти.
Учени откриха 20 антиоксиданта в 20 литра кленов сироп, включително и 13, невиждани досега в този еликсир. Кленовият сироп съдържа и флавоноиди, които са известни със своите анти-възпалителни, противоракови и антиоксидантни свойства, и фенолни киселини, които се срещат в плодовете и кафето. И все пак, бъдете внимателни с количествата.
5. Ядки
Притеснявате се, че съдържанието на мазнини е твърде високо в ядките? Ако се консумират в умерени количества, те могат да бъдат здравословна и вкусна добавка към вашата диета. Много ядки, включително бадеми, орехи, макадамия, фъстъци, бразилски орехи, лешници, фъстъци и кестени, са добър източник на мононенаситени мазнини, протеини, фибри, витамини, минерали и фитохимикали, които могат да помогнат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и рак.
[…] Breatharin Тази диета се основава на убеждението, че хората не се нуждаят от […]