Home / ДИЕТИ / 6-те храни, които провалят всяка диета
6-те храни, които провалят всяка диета

6-те храни, които провалят всяка диета

Премахнете тези 6 храни, ако искате диетата ви да бъде успешна

Мюсли

Макар мюслито да се смята за една добра закуска, тази храна е натоварена със захари, високо съдържание на въглехидрати и невероятно ниско съдържание на протеини. Това не е никак добра комбинация!

Замразени хранидиета

Никакви замразени храни за вечеря, ако искате напредък в борбата с излишните килограми! Тези храни обикновено са лишени от фибри и протеини. Често съдържат тестени изделия, които са преработен източник на въглехидрати.

Плодов сок

Плодовият сок е още един елемент от ежедневното меню, който е под въпрос. Готовият сок от магазина ви заблуждава, че е направен от истински плодове. Той е гъст и калоричен, затова по-добре хапнете истински плод.

Пълнозърнести храни

Ако редовно започвате деня с пълнозърнести храни, грешите! Обърнете внимание на съставките. Вероятно захарта ще присъства на първо място. Много пълнозърнести храни се използват за прикритие от търговците. Подмамват ни да ги хапваме по-често, защото са здравословни. Ако тези готови продукти не ви предоставят достатъчно фибри, но пък изобилстват от захар, нямате нужда от тях.

Йогурт

Плодове с аромат на кисело мляко и много захар – това е любимият ви йогурт. Макар че има много вариации, те всички са калорични и прекалено сладки. По-добре изберете обикновеното кисело мляко.

Тестени изделия

Дали това е пълнозърнест хляб, гевреци или други печени закуски, няма значение. Основният проблем при тях е, че съдържат пшеница, която е много обработена. Това ще стимулира производството на инсулин. Въпреки че има някои диетични фибри в пълнозърнестия хляб, те не са достатъчно, за да компенсират вредите. По-добре се концентрирайте върху кафявия ориз, ечемика, киноа – това са все източници на въглехидрати, които нямат абсолютно никаква обработка.

Посетете и Фейсбук страницата ни!

6-те храни, които провалят всяка диета
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

  • Scroll To Top