Home / АКТУАЛНО / 7 храни за борба с грипа
7 храни за борба с грипа

7 храни за борба с грипа

Когато храносмилателната система е здрава, по-лесно се справяте с бактериите и вирусите

И тази година грипът няма да ни се размине. Ето защо е важно са подкрепим организма си с най-добрите храни за борбата с вирусите. грип

Джинджифил

Летливите масла в джинджифила затоплят тялото, помагат на организма да се поти и премахват на токсините. Джинджифилът стимулира и облекчава лигавицата. Той е и метаболитен подобрител, който помага при гадене, проблеми с храносмилателната система, белите дробове и гърдите. Добавете пресен джинджифил към храната или в чая (особено в комбинация с мед) за успокояване на гърлото.

Чесън

Чесънът съдържа активната съставка алицин, която има антивирусно и антибактериално действие. Той почиства черния дроб (който пък почиства кръвта). По този начин се стимулират белите кръвни клетки и се повишава имунната система.

Мед

Медът действа като естествен антибиотик с антисептични свойства. Съдържа витамини като В-комплекси, C, D, E, минерали, ензими и прополис. Прополисът в меда стимулира имунната система, деактивира вирусите и се бори с инфекциите. Освен това, педиатричните изследвания са показват, че медът е по-ефективен от сироп за кашлица.

Червен пипер

Лютивият червен пипер е с високо съдържание на витамин С, витамин А, В, калций и калий. Той също така стимулира кръвообращението. Може да го приемате под формата на капсули или течни капки. Поставете няколко капки във вода и правете гаргара на всеки 15-30 минути, за да премахнете болките в гърлото.

Ферментирали храни

Увеличете "добрите" бактерии като ацидофилус и бифидус, които могат да бъдат намерени в киселото мляко.

Листни зеленчуци 

Яжте тъмно зелени листни зеленчуци като къдраво зеле и спанак, тъй като те осигуряват витамини В12, фолиева киселина, калий, витамини A, C, K, които поддържат здрава имунната система.

Лимон

Изстискайте половин лимон в чаша топла вода, за да стимулирате храносмилането и метаболизма.

Ако харесвате сайта ни, присъединете се към Womens.bg във Фейсбук.

7 храни за борба с грипа
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

  • […] сърдечно-съдови заболявания, диабет и други сериозни болести. Оказва се, че хората с по-развити задни части са […]

  • Scroll To Top