Home / АКТУАЛНО / Ето как да намериш МЕЧТАНАТА нова работа!
Ето как да намериш МЕЧТАНАТА нова работа!

Ето как да намериш МЕЧТАНАТА нова работа!

Независимо дали търсите нова работа, искате да смените професията си или се нуждаете от нещо допълнително, намирането на работа изисква да сте наясно със себе си и възможностите си и да имате реална представа за трудовия пазар в момента.

nova rabota9

Във времена на криза е много трудно да намерите работа-мечта. Това не означава, че трябва да спрете да търсите. Наличието на цел ще ви даде решителност и увереност, така необходими в тази мисия. Ето и нашите съвети как да стане това.

Ревизирайте автобиографията си

nova rabota

Преди да започнете да си търсите нова работа, се уверете, че автобиографията ви е в крак с времето. CV-то трябва да показва кой си, откъде идваш, какво си учил, какъв опит имаш и какво можеш да предложиш. Бъдете честни! Ако сега излъжете, лъжата ще се върне по-късно, за да ви преследва. Използвайте активни глаголи. Прегледайте автобиографията си няколко пъти за граматични и правописни грешки. Дори нещо толкова просто като правописна грешка може да се отрази отрицателно върху възможностите ви за нова работа. Важно е не само какво пише, но и как се чете, затова използвайте прост класически шрифт, черно мастило и бяла хартия. Използвайте удебелен или наклонен шрифт пестеливо, ако изобщо се налага.  

Разкажете за себе си в 30 секунди

nova rabota1

Много структурирани интервюта, особено тези в големите компании, започват с въпрос като "Разкажете ми за себе си". Интервюиращият не иска да ви върне в 1 клас, а да ви накара да се отпуснете и да разбере нещо за вашия начин на живот. Бъдете кратки – не повече от 30 секунди. Опитайте и да не звучите като робот, като за целта импровизирайте.

 

Покажете, че искате развитие

Направете списък с уменията, които искате да придобиете. Вашият нов работодател ще иска да разбере как възнамерявате да станете по-добър служител. Помислете за това какви умения ще ви направят по-компетентни в позицията, за която кандидатствате.

Логическо мислене и обработка на информацията

Може би работата ви ще включва обработване и организиране на информация, поемане на отговорност и взимане на ефективни и разумни решения. Покажете, че това не е проблем за вас.

Добри умения за общуване

nova rabota

Работодателите са склонни да наемат хора, които са склонни да изразяват своите мисли ефективно чрез вербална и писмена комуникация. Хората, които са добри в работата си, обикновено са умели и в писането, и в говоренето.

 

Ето как да намериш МЕЧТАНАТА нова работа!
5 (100%) 4 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

  • […] Служителите, които са последователни в работата си и показват добри професионални умения, са радост за шефовете си. Те имат най-големи шансове за израстване в рамките на организацията. Колкото по-малко се налага шефът ти да се концентрира върху ежедневните ти задачи, толкова повече той ще се съсредоточи върху своите задължения. […]

  • Scroll To Top