Home / МОДА И СТИЛ / Изправяне на коса. Каква преса да изберем?

Изправяне на коса. Каква преса да изберем?

Ако не харесвате чупливата си коса или буйните си къдрици, сигурно често прибягвате до услугите на Нейно Величество – Пресата. Вярно е, че правата и гладка коса изглежда невероятно. Но ежедневното изправяне с преса е много вредно. За да защитим максимално косата си от увреждане, трябва да познаваме добре нашата изправяща приятелка.
Има различни видове преси за коса. Разликите са както в цената, така и в качеството. Предлагат се преси с тефлоново покритие, с турмалиново покритие, с керамични плочки и титан.
Добър вариант според специалисти е пресата с керамично покритие. Керамичните плочки са за предпочитане при избора на преса, защото се загряват равномерно. Това дава възможност на пресата да се плъзга по-лесно по косата, без да я уврежда. Единственият недостатък на пресите с керамичното покритие е, че загряват много бавно.
Ако бързате и нямате търпение да изчакате пресата да загрее, тогава се насочете към тефлоновото покритие. Пресата загрява само за броени секунди, но не се препоръчва за ежедневна употреба. Добре е да слагате кристали в косата си, преди да я изправите. Този вид преси са по-опростени и са на достъпни цени.
Вече се предлагат и магически преси с йонно-керамично или турмалиново покритие. Те не само изправят, а и подхранват вашата коса. Тайната се крие в турмалиновото покритие, което излъчва отрицателно заредени йони. Те благоприятстват за блясъка на косата. Тези преси за коса са предпочитани във фризьорските салони, защото изправят косата за отрицателно време и имат защитни функции върху косъма. Ако сте решили да се сдобиете с такова изправящо чудо в дома си, обаче, ще трябва да спестите повече пари. Но със сигурност няма да останете разочаровани.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top