Home / ЗДРАВЕ / Моментна маска за уморени очи

Моментна маска за уморени очи

Чувствате сухота в очите. В резултат на ежедневното стоене през целия работен ден пред компютъра, шофирането, особено нощното, стоенето в цигарен дим се предизвиква сухота в очите. Така започваме да ги чувстваме уморени. Какво да направим?
Една бърза маска от краставица би ни накарала да се чувстваме като нови. Как краставицата постига този ефект. Благодарение на витамин B и C и на редица минерални вещества.
Просто отрежете две шайби краставица и ги поставете върху очите. Постойте така поне 1ч, за да се върне свежият вид на цялото ви излъчване.
Ако залагате на постоянната грижа на очите, към която повечето трябва да се приучим, започенете ежедневен прием на чаша прясно изцедени моркови. Забравете всички онези „сокове“ от моркови. Те няма да ви помогнат. Морковът съдържа витамин А, а очите имат нужда от него.
Друг вариант за отмора на очите е следната маска, която се приготвя бързо. Изцедете сок от боровинка или ананас, добавете и пюре от суров картоф. Към сместа добавете и 1 ч.л. олио (зехтин). Намажете очите за половин час. След това изплакнете. През останалото време не забравяйте консумацията им, защото вътрешната употреба помага за производството на сегмента родопсин за очите. Това е благодарение на съдържанието на витамин и А и бета-каротина.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top