Home / ИНТЕРЕСНО / Приказка за Изпълнителят на Желания
Приказка за Изпълнителят на Желания

Приказка за Изпълнителят на Желания

Една кратичка Приказка за Изпълнителят на Желания, може да ви научи на много неща!

Изпълнителят на Желания

god9

Има такова нещо в Небесата. Да-да, разбрали сте правилно – аз изпълнявам вашите желания. Не, не съм ангел – аз съм изпълнител. Едно такова нещо като месомелачка, например. Слагаш месото вътре и излиза кайма. И аз така – слагаш желанието и то излиза вече изпълнено. Аз отдавна работя с желания. Откакто са създадени. А кога е започнало всичко това – и аз не си спомням. Вероятно, от Началото на Времето.

Какво искам да кажа сега? Толкова често ме проклинат…!!!

god8

Един вид, как стана така, че аз изобщо не съм си пожелавал такова нещо. Но ето какво ще ви кажа – кайма без подправки няма, нали? Лучец, пиперец, солчица… Така и вашите желания! Мислите едно, говорите друго, а имате предвид трето. Така че вашата изказана мисъл е подправена с още много неща!

Ето, помня как един хубав човек си поръча съпруга. Той си ергенуваше доста време и животът му бе весел. Обаче реши да се укроти, да си създаде семейство.

god7Мисълта му беше съвсем благородна: „Ще се оженя – ще си помагаме един на друг, ще се поддържаме в трудна минута, ще се борим заедно с превратностите на съдбата, пък и като остареем, ще има кой да ти подаде чаша с вода…“ Ами, основното желание е да се ожени, това е ясно. А подправките? Ами че той в каймата е натъпкал и „превратностите на съдбата“, и „трудните минути“, и „модел на немощна старост“… Желанието му изпълних аз – не мога да отказвам, моята работа е да въплъщавам…. Само че сега той си проклина и съдбата, и жената, и самия себе си, защото целият му живот, откакто се е оженил, се е превърнал само в борба за оцеляване. Така с жена си двамата въплъщават неговото желание в живота – ту рамо до рамо, ту гръб с гръб… Ясно, че си мисли, че женитбата му е била грешка. А всъщност – както си го е поръчал, така е и изпълнено!

Приказка за Изпълнителят на Желания
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top