Home / ОТНОШЕНИЯ / Секс на първата среща? За и против.

Секс на първата среща? За и против.

Въпросът дали да скъсим дистанцията още на първа среща вълнува много мъже и жени.
За или против сексът на първа среща?
Нека разберем какво сочат проучванията.
Според американски социолози, около 20% от мъжете правят секс на първата среща.
За по-голямата част от младите момичета, сексът на първа среща е табу. Главната причина, поради която жените избягват интимностите е, че това крие риск за развитието на връзката по-нататък.
Ако кроите планове за по-дълга и сериозна връзка, едва ли ще направите добро впечатление ако веднага споделите леглото си. Освен това, за мъжете и жените, които имат интимен контакт още на първата среща се говори, че са по-склонни към изневяра. Ако продължат връзката си, разбира се. За да няма разочарования, най-добре е да си дадете време и да опознаете партньора. Научете повече за него/нея и не подценявайте очарованието на първите срещи. Те са много важен момент в опознавателния процес и изграждането на взаимоотношенията.
От другата страна стои доста силен аргумент за секс на първата среща. Какво ако изчаквате прекалено дълго и очакванията ви не се оправдаят? Тук отново ситуацията е строго индивидуална. Дали сте способни да направите компромис, дали сексуалните взаимоотношения за вас са по-важни? Съществува и обратния вариант, наричан от специалистите „сексуално заслепяване“. Случва се, когато между партньорите се развива сексуална зависимост и на заден план остават чувствата. Това състояние пречи на реалната преценка на ситуацията и често не обръщаме внимание на другите качества на партньора. А и шансовете една такава връзка да продължи по-дълго са минимални. Ако си позволите да правите секс на първата среща, пропускате да усетите онова приятно нетърпение. Освен, че изчакването до най-интимния момент поддържа интереса към партньора, то ви предизвиква. А вие обичате предизвикателствата, нали? Макар да сте свикнали да получавате всичко на момента, няма да сгрешите ако почакате. Очакването до следващата среща увеличава желанието. А кой знае какво може да ви се случи? Обаче не си мислете, че ако си легнете още на първата среща ще затворите всички вратички към романтичните възможности. Все пак, животът е пред вас и сексуалната хармония може да доведе до перфектни любовни взаимоотношения. Ако се осмелите да предприемете такава крачка още на първата среща, бъдете готови да приемете последствията. Каквито и да са те, вие ще носите отговорността за избора си. Бъдете наясно със себе си. Задайте си въпроса какво търсите в човека до вас и решете дали да отворите вратата на спалнята си, или да почакате до следващата среща.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top