Home / ЗА ВЕЧЕРЯ ВКУСНО И БЪРЗО / За вечеря, вкусно и бързо
За вечеря, вкусно и бързо

За вечеря, вкусно и бързо

midiПродукти

1 кг.  миди

50 г масло

200 мл. бяло вино

1/2 връзка магданоз

2 щип. черен пипер

сол

Начин на приготвяне

Пресните миди се накисват в студена вода веднага щом ги занесете у дома. След това се измиват  и се почистват от висящото мустаче, с което са били прикрепени. Това се прави с едно рязко движение в посока дължината на мидата. След това дълбока тенджера с капак се загрява на котлона. В нея се поставят мидите и се заливат с бялото вино, нарязаното на парченца масло, подправките и ситно нарязаният магданоз. Тенджерата се захлупва и задушаването трае 5 минути. След това тенджерата се хваща внимателно с ръкавици и се разклаща енергично, за да се разтворят мидите. Сервират се веднага, докато са още топли. Идеална добавка към тях е свежа салата айсберг и чаша ароматно бяло вино.

За вечеря, вкусно и бързо
5 (100%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top