Тези лесни и бързи Коледни Канелени кифлички, ще изпълнят дома ви с аромата на празничност и топлина.
Продукти за тестото:
1 пакетче крема сирене
2 с.л. захар
4 с.л. прясно мляко
1 с.л. лимонов сок
1 пак. бакпулвер
1 ½ ч.ч. брашно
щипка сол. По желание, може да добавите и 2 с.л. какао.
за плънката:
1 с.л. с връх масло
1 с.л.канела
5 с.л. захар
шепа стафиди
шепа смлени орехи, лешници или бадеми
Приготвяне
Разбиват се с миксер крема сиренето, млякото, лимоновия сок и захарта. Добавят се бакпулвера, солта и брашното на части.
Изважда се готовото тесто и се омесва за 1 минута, меко и лесно за обработка е. Ако ви лепне, оставете го в увито в домакинско фолио в хладилника, за около 30 мин, преди да продължите.
Разточва се на правоъгълник, около 35/25 см. Намазва се с разтопеното масло, поръсва се с канелата, захарта и бадемите. Навива се на руло по дължината на правоъгълника. Реже се на 12 части. Покрива се тава с хартия за печене, намазана с масло. Охлювчетата се нареждат на разстояние, едно от друго. Пекат се 25 минути в предварително загрята фурна на 190 С.