Home / ДИЕТИ / Лоши навици при провеждането на диети за отслабване
Лоши навици при провеждането на диети за отслабване

Лоши навици при провеждането на диети за отслабване

Какво постигат жените най-трудно? Правилното спазване на диети да отслабване. Настоящата статия ще хвърли малко светлина върху въпроса какво не трябва да правим по време на една диета.
Първото и най-важно нещо, което трябва да знаят всички дами, посветили се на режим за сваляне на килограми е, че не трябва да изтезават организма си до смърт. Лишаването от хранителни продукти в никой случай не е помогнало на нито един вид диета. Хранете се нормално и равномерно. На малки порции, по няколко пъти през деня. Ако все още изпитвате непреодолим глад, просто си вземете парченце плод или някакъв зеленчук.
При провеждането на диети за отслабване, често се забравя факта, че трябва да се поемат много течности. И то не какви да е. Чистата вода и хубав, полезен чай са течности, които ще тонизират и „измият“ мръсотията от цялото ви тяло и кожа. Пийте много от  тях. Те ще балансират кръвното налягане и няма да се чувствате замаяни от липсата на храна. Течностите ще ви заситят за по-дълго време и няма да се чувствате напрегнати и нервни от липсата на любимите ви сладкишчета.
Правили сте трудна и изтощителна едноседмична диета? И искате да спрете? Добре. Това не означава на практика да се нахвърлите върху хладилника и да опустошите всичко вътре. В крайна сметка балансът и премереността са разковничето за успех. Диетите не правят изключение. Ако започнете да се тъпчете с прекомерни количества сладки и високо калорични продукти, просто ще върнете обратно загубеното и ще натрупате малко отгоре. Не трябва да се забравя, че независимо колко е добра диетата ви и колко правилно сте я спазвали, организмът ви е стресиран от това, че сте го лишили от обичайните му навици. В момента, в който се върнете към тях, той ще иска да си „складира“ нещо за трудните дни, когато пак ще решите да го измъчвате.
И не на последно място, нека ви подсетя, че ще ви се наложи да се пораздвижите. Нито една диета не е ефективна ако не я придружават комплект от упражнения. Те ще ви тонизират допълнително. Няма смисъл да засядате пред телевизора и да седите там цял ден с идеята, че гладуването ще направи чудеса за вас. Излезте на хубава, дълга разходка и подишайте чист въздух.
Не правете диети, когато сте стресирани. Не наказвайте тялото си допълнително.
Диети за отслабване трябва да се провеждат само в оптимално за вас състояние ако искате да постигнете желания ефект.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top