Home / АКТУАЛНО / Масажът за жени – полезен за здравето и красотата
Масажът за жени – полезен за здравето и красотата

Масажът за жени – полезен за здравето и красотата


Все повече се увеличава броят на жените в Европа, които превръщат масажа във важна част от живота си. И това не е случайно, тъй като той има многобройни ползи както за здравето, така и за запазването на кожата свежа и млада.
Специалисти в областта отдавна са доказали, че е достатъчно за една жена да посещава масажиста си веднъж седмично, за да изглежда и да се чувства добре. Всеизвестно е, че добрият професионален масаж има много ползи – премахва стреса, подобрява съня, побеждава депресията и тревожността и т.н. При жените обаче има и някои особености, на които ще се спрем в тази статия.
Масаж на главата
Масажът на горната част на главата, където се намират корените на косата, има изключително благоприятно влияние върху кожата. Той й помага да успява да върши своите максимални функции и дейности, от което съответно и състоянието на косата значително се подобрява. А най-хубавото на този вид масаж е, че можете да си го правите и сами.
Професионалистите от студио за масажи Relaxa Ви препоръчват при всяко миене на главата да отделяте по няколко минутки за леки и нежни масажни движения. Важно е да помните, че той трябва да се прави винаги в седнало положение – кръгови движения се извършват с мекичките възглавнички на пръстите и така кожата се разтрива. Започнете процедурата едновременно с двете ръце от средата на челото, като постепенно ги придвижвате назад към шията и тила. След това отново се връщате към челото, но този път стартовата позиция е по-ниско, като с всеки следващ път трябва да бъде все по-назад към слепоочията.
Масаж на лицето
Масажът на лицето на жената е важна част от грижата за кожата. Важно е да запомните, че този тип масаж се прави само на здрава кожа и с помощта на доброкачествени козметични средства или висококачествен сапун, за които сте сигурни, че няма да предизвикат неприятни алергични реакции.
Масажът на лицето е по-труден в домашни условия и за това ви препоръчваме да се доверите на професионалисти. Той трябва да се прави на идеално чиста кожа и с перфектно измити ръце. Най-често се работи с върховете на дланите и на пръстите, като се извършват плавни и леки движения. По-рядко се използва тилната страна.
Масаж на шията
Масажът на шията е един от най-важните и най-ефикасните, но много от жените често го пропускат, ако са избрали да се масажират сами вкъщи. Леките поглаждащи движения спомагат за подобряването на кръвообращението и кръвоснабдяването, които са изключително важни особено за онези жени, върху чиято шия времето е оставило своя отпечатък.
При този вид масаж ръцете работят последователно, като постоянно се сменят една друга. Дланта на дясната ръка се поставя по лявата страна на челюстта, като четирите пръста трябва да сочат в една посока, а палецът в – в друга. След това се извършва поглаждащо движение надолу, което трябва да стигне някъде до под ключицата. След това ръцете се сменят и тази процедура трябва да се извърши най-малко десет поредни пъти. Като по време на масажа брадичката трябва да бъде изнесена нагоре и напред и да не се натиска силно.

Масажът за жени – полезен за здравето и красотата
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top