Home / ДОМ / Най-добрите начини да спестите парички в домакинството
Най-добрите начини да спестите парички в домакинството

Най-добрите начини да спестите парички в домакинството

В условията на глобална икономическа криза, всяко домакинство е тръгнало с идеята да спести пари от вечно растящите сметки и задължения.  Можете много лесно да оптимизирате и да намалите някои от разходите, които вечно тормозят семействата. Ето как, в няколко прости начина:

  • Решихте ли въпроса с осветлението и отоплението? Много домове плащат високи сметки, защото разчитат на стари уреди за отопление, както ина примитивно осветление. Ако заложите на модерни и енергоспестяващи уреди, това може да намали до половина разходите ви, особено съчетано с модерна дограма и изолация.Ако се притеснявате, че това ще изисква пари, можете да вземете бързи пари назаем и да си решите проблема.
  • Добра идея е да рационализирате начина, по който пазарувате. Ако живеете близо до магазин, можете да ходитевсеки ден. Ако живеете по-далеч, то е полезна идея е да направите списък с нужните неща и веднъж седмично да зареждате добре хладилника.След това ще ви е по-лесно, удобно и ще спестите време, което е винаги и пари.
  • Ако сте един от тези шофьори, които не слизат от колата, защо не опитате да походите малко пеша, ако времето го позволява. Можете да паркирате колата на половината път, а другата половина да извървите пеша. Така хем ще спестите бензин, хем ще се позабавлявате, ще е полезно и за здравето ви – няколко ползи в една. Ако ви хареса, то можете да оставите автомобила само за лошото време и да се превърнете в един лоялен пешеходец, който поддържа добра форма и прави своите 10 000 крачки дневно.
  • Планирате ли зимните и летните си почивки? Ако го направите отрано, можете да спестите доста от разходите по тях, заради ранните резервации.
  • Имате ли навика да управлявате финансите си или просто вадите от джоба и плащате? Всеки модерен телефон или старомодният компютър могат да ви предложат приложение, което да сметне всеки ваш разход и приход и да ви обобщи точните данни за навиците ви като потребител.
  • Всеки месец можете да си отделяте спестените пари и ги прибавяте към банковите си вложения. Колкото и малко да са, те ще са една добра опора в трудни дни.
  • Падате ли си по „промоционални оферти”? Ако ви е слаб ангелът, избягвайте ги, те са ненужно потребление на непотребни неща, от които вие лично нямате полза. Научете се да отказвате.

Това са само една малка част от възможностите, които ще ви позволят да пилеете по-малко и да спестявате повече. Добра идея е да живеете разумно, нали?

http://burzi-krediti.com

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top