Home / ЗДРАВЕ / Подгответе кожата си за есента

Подгответе кожата си за есента

Есента вече е на прага. Дните все още са горещи, но студеният полъх не ни отминава в късните часове на нощта. Както всеки сезон, така и есента предполага грижи за нашата кожа, а най-вече онези от нас които имат проблеми с кожата.
Независимо дали страдате от хронични проблеми с кожата или искате да я запазите мека и гладка, моментът да го направите е дошъл!
Както знаем нашата кожа има защитен слой, който се състои от вода, кератин и поддържащи влажността на кожата субстанции. За омазняването на кожата се грижат липидите, които се произвеждат от мастната жлеза. Те заедно с потта образуват защитния кожен слой. Когато кожата е изложена на топъл въздух и слънчеви лъчи, тя е подложена на влажност, която е в двойни количества. Това може да предизвика проблеми с кожата, тъй като губи част от защитната си функция. Нашата задача е възстановяването на тази предпазна бариера посредством кремове и маски.
Специалистите препоръчват третирането на кожата с препарати, които имат съдържание на липиди и хиалуронова киселина, тъй като те подпомагат овлажняването на кожата. Наред с тези препарати е желателно кожата да се маже с кремове, които са богати на мазнини като орехово или арганово масло. За да избегнете лющене на кожата си, наред с богатите на мазнини кремове, е препоръчително да използвате екстракт от нар. Той не са ще я направи по-еластична. Друго, на което може да обърнете внимание при избора на подходящ продукт за кожата са продукти с ниско или никакво съдържание на алкохол. Алкохолът води до изсушаване на кожата. Търсете препарати със съдържание на витамин Е.
Освен всички почистващи кремове и м аски трябва да приемате хранителни вещества с високо съдържание на вода като краставици, дини.. Повечето плодове подпомагат омазняването на кожата вътрешно в организма. Не се отказвайте от тях! За да успеете да избегнете проблеми с кожата, независимо че я усещате суха, трябва да я почиствате два пъти дневно (сутрин и вечер).

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top